سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نحوه هواگیری پمپ آب

هواگیری پمپ آب به عملیاتی گفته می شود که این خلا و یا هوا را از لوله می گیرد و تخلیه می کند. هوایی که در درون پمپ و یا به اصطلاح کلگی پمپ قرار گرفته و اجازه پمپاژ آب را نمی دهد باید گرفته شود و وقتی با یک سری عملیات این هوا تخلیه شود اصطلاحا می گوییم پمپ هواگیری شده است.

در خانه ها عموما چند نوع پمپ کار می کند. پمپ ها  در خانه یا برای مکش آب از یک مخزن آب استفاده می شوند و عملیات تقسیم آب در ساختمان را انجام می دهند و یا پمپ هایی هستند که آب را از سطح چاه های عمیق بالا می کشند.

 هر دو این دسته نیاز به هوا گیری دارند و وقتی در خصوص هوا گیری صحبت می شود منظور کلیت پمپ آب خانگی است.

همچنین برخی از پمپ ها خود تنظیم هستند یعنی نیازی به هوا گیری ندارند و خودشان بصورت اتوماتیک هوا را تخلیه می کنند ولی پمپ های از نوع جت که در اغلب خانه ها کار می کنند نیاز به هوا گیری دارند.

 

نحوه هواگیری پمپ آب

مرحله اول

منطقه آب ریز یا پرایم در اکثر پمپ جتی در یک نقطه استاندارد قرار دارد. معمولا این منطقه یا ورودی دارای شکلی شش ضلعی و یا مربع است. لوله پلاستیکی بصورت مستقیم در بالای مکانیسم پمپ بسته شده است.

  1. ابتدا لوله پلاستیکی را با یک آچار فرانسه شل کنید.
  2. پس از برداشتن درب پرایم با یک قیف و یا هر وسیله دیگری همه آب را مستقیم داخل سوراخ می ریزید آب را به آرامی داخل پرایم بریزید.
  3. در این موقع آب وارد اتاق پروانه پمپ و لوله خروجی می شود .
  4. این فرآیند باید انقدر ادامه پیدا کند تا آب به لبه این شش ضلعی و یا مربع برسد.
  5. دست نگه دارید تا هوای موجود در مسیر تخلیه شود.
  6. حباب های آب به سرعت به پایین هدایت و این کار کم کم از میزان حباب ها کاسته می شود.
  7. کمی منتظر بمانید تا همه هوا تخلیه شده است و هیچ حباب دیگری از پرایم خارج نمی شود.
  8. در این شرایط هواگیری پمپ آب خانگی انجام شده و می توانید درب پرایم را ببندید.

مرحله دوم

  1. درب پرایم را محکم ببندید و والو خروجی آب را باز کنید و سپس برق پمپ را وصل کنید.
  2. در این حالت باید بلافاصله فشار گیج پمپ افزایش یابد و یک صعود خوب را از روی صفر نشان دهد.

با انجام علمیات هواگیری پمپ آب باید صدای پمپ آب از حالت خشکی و خسته به صدای آرام و نرم تبدیل شود و پمپ آب خانگی باید مکش خوبی داشته باشد. و فشار آب در لوله ها باید خوب باشد.

در صورتی که پس از اینکه دو بار هواگیری پمپ انجام شد و مجددا مشکل برطرف نشد ممکن است مشکل از خرابی یا ترک خوردن پمپ، لوله ها و هر جای دیگری باشد. و اینکه حتما پس از هواگیری شیر ورودی آب را باز کنید و به هیچ وجه از آب اولیه خروجی از لوله ها استفاده نکنید.

 

چند نکته مهم درباره هوا گیری پمپ آب خانگی

هواگیری پمپ اب بخصوص اگر مشکل آن را از قبل بدانید کار چندان مشکلی نیست. اما باید اطلاعات کافی در این زمینه را داشته باشید. با این وجود توصیه می کنیم موارد زیر را برای هواگیری پمپ آب خانگی در نظر داشته باشید.

  • پمپ آب خانگی اغلب اتومات هستند و به همین دلیل نباید در هنگام باز و بسته کردن برای تعمیر پمپ آب خانگی و یا به منظور هوا گیری پمپ آب به برق وصل باشد.
  • اگر احتمالا در هنگام هوا گیری از وجود نشتی در زیر پمپ و یا در مسیر لوله ها اطلاع پیدا کردید بهتر است قبل از ادامه هوا گیری این موضوع را با کارشناسان متخصص مطرح نمایید.
  • پمپ آب خانگی نباید به سادگی هوا بگیرد و تنها پس از راه اندازی اولیه به یک بار هوا گیری نیاز دارد. اما اگر این موضوع مرتبا تکرار می شود قطعا مشکلی فنی وجود دارد
  • پمپ آب خانگی بعضا به دلایل استقرار نا مناسب ممکن است هوا بگیرد.
  • قبل از اینکه دلیل اصلی هوا گرفتن پمپ را نیافته اید به هیچ عنوان دست به پمپ نزنید.
  • اگر بی دلیل پمپ شما یکسره شده و مرتبا کار می کند ممکن است یکی از دلایل آن هوا گرفتن پمپ آب خانگی باشد ولی این تنها یکی از دلایل ممکن می باشد و دلایلی دیگری هم می تواند در این موضوع دخیل باشد.
  • اگر پس از تعمیرات در سیستم لوله کشی خانه و یا پمپ، پمپ بصورت یکسره کار می کند دلیل آن به احتمال زیاد هوا گرفتن پمپ آب خانگی است.
  • برخی از پمپ ها اصولا هوا بگیر نیستند زیرا عملیات پرایم و یا هواگیری را بصورت اتومات خودشان انجام می دهند پس بهتر است قبل از اینکه پمپ را باز کنید اطمینان یابید که پمپ شما از آن دسته پمپ ها نباشد.